- Štítky blogu
RECEPT na vánoční psí cukroví
Játra máme hovězí, vepřová i kuřecí. Každá chutnají trošku jinak, což je skvělé. Játra jsou nejvhodnější ze všech vnitřností. Mají vysoký podíl minerálů například železa, stopových prvků a vitamínů (A,D).
RECEPT na játrové vánoční cukroví
Budete potřebovat:
- 0,5 kg jater
- 0,5 kg ovesných vloček
- 2–3 vejce
- trošku majoránky pro lepší chuť
- 1-2 stroužky česneku - pozor ale pokud Vašemu pejskovi vadí, tak česnek nepřidávejte.
Postup:
Vše je naprosto jednoduché a zvládne to opravdu každý. Vše hoďte do mixéru a mixujte do úplné kašičky. Těsto rozetřete na plech, který je vyložený pečícím papírem.
Troubu rozehřejte na 180 až 200 ºC a pečte 20 minut. Ještě teplé rozkrájejte klasickými vykrajovátky na cukroví. Může to být kostička, stromeček i jiný tvar. Doporučujeme použít spíše menší vykrajovátka a nechat vychládnout.
Pak můžete vložit do ozdobné sklenice a darovat třeba část dobrot jako dárek jinému pejskovi nebo tomu svému na Štědrý den. :-)